dinsdag 2 augustus 2011

Ov-avonturen: deel I

Naar aanleiding van mijn buschauffeur-post schreef iemand dat ze wel meer wilde weten over de 'avonturen' die ik heb beleefd met het openbaar vervoer. Aangezien ik al vijf jaar hetzelfde stukje op en neer rijdt heb ik het een en ander wat meegemaakt. Dus lees en huiver:


Het paardenvrouwtje
Het was een koude doordeweekse middag, achter het stuur zat een vrouwelijke buschauffeur die - zo bleek later - duidelijk een zwak voor paarden had. Dit lijkt op zich niet heel avontuurlijk, maar onderschat het niet! Toen we ergens in een van de kleine dorpjes stopten om een aantal passagiers eruit te laten, liep een van deze gelijk op een meisje af wat op een paard zat. Er volgde een hete woordenwisseling waar ik helaas niet veel van heb meegekregen, uiteindelijk sloeg het meisje dat net was uitgestapt het paard en wilde boos wegstampen. Maar dat liet de buschauffeuse niet gebeuren! Ze sprong achter het stuur weg, rende naar het meisje toe en foeterde haar uit 'hij had wel op hol kunnen slaan, dat paard kan er toch ook niets aan doen blablabla'. Het meisje gaf de buschauffeuse de meest arrogante blik ever, volgens mij had ze de vrouw met liefde in elkaar geslagen. Maar goed. Even later reden we weer rustig verder, tot we opeens de oprit van een boerderij op reden. Waarom dat? Nou, de buschauffeuse zag twee kilometer verderop twee paarden lopen en ze wilde ze niet aan het schrikken maken. Juist ja...

Achterkant van de bus
Op een andere dag zat ik rustig in de bus te kletsen met mijn busvrienden toen de buschauffeur faalde om de rotonde te halen. Hij moest dus een klein stukje achteruit rijden. Geen moeilijke opgave, alleen had de auto die net kwam aanrijden daar niet op gerekend en de buschauffeur had niet op de auto gerekend. De bus reed achteruit, botste heel zacht tegen de auto aan, maar kennelijk zijn bussen niet heel stevig gebouwd, want de achterkant besloot dat hij er genoeg van had om aan de bus te blijven hangen. Boem. Gelukkig gebeurde dit honderd meter voor mijn halte, want de bus reed  niet meer verder. De meneer van de auto heeft ons gevraagd of wij voor hem wilde getuigen als hij zijn geld niet terugkreeg. Ok√©. Ik heb nooit meer iets van de man vernomen, dus ik denk dat ie zijn geld wel gekregen heeft!

Hebben jullie ook vreemde dingen meegemaakt met het openbaar vervoer?

foto via weheartit


10 opmerkingen:

 1. Zoiets heb ik nog niet meegemaakt zeg. Ik heb wel eens meegemaakt dat de bus niet stopte, terwijl hij op dat station zowiezo moest stoppen. En ook een keer dat de deuren achterin niet opengingen en de bus bijna verder reed, terwijl ik er nog uit moest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha ik zie het helemaal voor me! Mijn vreemdste ervaring was ooit dat er een raar geklede vrouw voor me ging zitten en tijdens de busrit zich naar me toe draaide en me de hele busrit bleef aanstaren! Ze zat dus gedraaid recht voor me.. Echt een ongemakkelijk moment en toen ik vroeg waarom ze keek en of ze het kon zien zei ze niks maar lachte ze.. brr..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat eerste. :p leuke post! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een keer gehad dat 1 van de ramen uit de sponningen sprong, omdat we langs een bladblazer reden...Flinke knal en toen verbrokkelde de ruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rare dingen zeg! In de bus maak ik niet echt rare dingen mee, meer in de trein. Bijvoorbeeld toen iemand cocaine ging snuiven in de trein!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, nee zo'n vreemde dingen heb ik nog nooit meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha dat is wel vreemd! Ik maak meestal niet zoveel mee in de bus..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke titel van je blog! Echt super crea!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zat elke ochtend in het hoekje van het bushokje, koptelefoon op, capuchon daarover heen, dikke jas aan, een boek in mijn handen en toch kwam er dan regelmatig een jongen naast me zitten. "Blabla," zei hij, en ik verstond hem niet, dus zette met alle tegenzin van de wereld mijn capuchon en koptelefoon af en sloeg mijn boek dicht met mijn vinger bij de pagina en vroeg wat hij zei. "Hoe was je weekend?"

  Zie. Ik. Er. UIT. Alsof ik wil dat mensen die ik niet ken naast me gaan zitten om te vragen hoe mijn weekend was?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik reis ondertussen alweer 7 jaar dagelijks met 't OV en heb ook meerdere maffe dingen meegemaakt in de bus. Veelal frustraties maar ook gekke dingen zoals een brandblusser die spontaan afgaat en de hele bus vulde met dat vieze witte spul wat in een brandblusser zit. Alweer heel wat jaren moest de bus omrijden door wegwerkzaamheden en moesten we een klein stukje over de snelweg... Kreeg de bus midden op de snelweg een klapband, ik geloof dat ik nog nooit zo hard geschrokken ben.

  BeantwoordenVerwijderen