woensdag 22 juni 2011

Schoolstuff

Het schooljaar loopt al bijna weer ten einde. Volgende week moet ik nog een toetsweek overleven maar ik sta op dit moment nergens onvoldoende op, dus ik geloof dat ik wel overga. (al gaat wiskunde nog een soort ramp worden) Daarna nog een weekje op school zitten omdat het moet, dingen voor mijn profielwerkstuk regelen en een keuze maken wat voor sporten ik volgend jaar wil beoefenen. En terwijl we dat nog allemaal aan het afsluiten zijn, zit ik me stiekem een beetje te verheugen op volgend jaar. Om mezelf er volgend jaar aan te herinneren dat ik er toch écht naar uit heb gezien (want eenmaal daar, zal het vooral veel stressen zijn denk ik), hier een lijstje met dingen die me leuk lijken aan de zesde klas.


♥ Het jaar duurt een stuk korter, voor je het weet is het voorbij.
♥ Je gaat je meer verdiepen in bepaalde onderwerpen, in plaats van alles altijd heel breed te gaan behandelen.
♥ PWS, profielwerkstuk. Ik wil een blad gaan maken, zelf schrijven, zelf foto's maken, alles!
♥ Geen saaie gymlessen meer maar drie keer een aantal weken lang één sport beoefenen (ik wil schermen, yoga en nog iets)
♥ LSD, laatste schooldag, mijn allerlaatste schooldag als leerplichtige student.
♥ Ik word trouwens ook nog ergens achttien :D
♥ Uitreiking van diploma's, er van uit gaande dat ik gewoon slaag!


Daarnaast is het gewoon mijn examenjaar, het allerlaatste jaar. Natuurlijk duurt het nog een tijdje, en zie ik het waarschijnlijk een beetje te rooskleurig, en vergeet ik het klein puntje dat ik ergens in die tijd ook een soort examen moet zien te maken, maar goed. Dat zien we dan wel weer.


ps. in verband met de toetsweek heb ik de komende week waarschijnlijk niet zo heel veel tijd om te bloggen, just so you know.5 opmerkingen:

 1. Haha, een aantal punten herken ik wel, een aantal ook niet. Mijn tip: Schep geen verwachtingen vooraf van je laatste jaar op de middelbare school. Het wordt allemaal zó anders dan je je had voorgesteld. Er zijn maanden die inderdaad snel gaan, maar je hebt ook periodes die zo lang duren dat je wenste dat je weer een tentamenweek had. Om er maar zo snel mogelijk weer vanaf te zijn.. En bovenal: geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee voor je profielwerkstuk! Bij mij ging mijn laatste jaar wel heel snel en dat vond ik absoluut niet erg haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes met je toetsweek! Ik zit er nu ook in :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je nog je toetsweek hebt, dan succes en anders hoop ik dat het allemaal is goed gegaan.

  Je hebt een hele erge leuke site, en ik ga je volgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Elisabeth Dankjewel! Het moet lukken, nu nog vijf toetsen te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen