zondag 5 juni 2011

Blogger vs Wordpress

Zo, al een tijdje geen post meer van mij. Ik was druk bezig met van alles en nog wat, onder andere met het proberen van Wordpress. Ik vind Blogger heel fijn werken, ik weet waar alle knopjes zitten etc, maar mooi vind ik het niet. Met Wordpress kan ik (nog) niet omgaan maar het ziet er wel veel mooier uit dan mijn blog op Blogger. AAH #dilemma. Nu zit ik dus enorm te twijfelen of ik mijn blog zal overzetten naar Wordpress. Als ik dan toch al bezig ben met mijn lay-out vind ik het zonde om eerst een voor Blogger te maken, en hem dan vervolgens opnieuw te kunnen maken voor Wordpress.

#Help?

5 opmerkingen:

 1. Ik vond wordpress erg lastig en vind zelf blogger fijner. Je kunt het proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind wordpress vele malen fijner. Het is gewoon even uitzoeken waar alles zit, zoals je hoogstwaarschijnlijk ook met blogger heb moeten doen. Het is heel simpel, hoor. Alleen als je een eigen layout wilt, moet je wordpress op een andere host installeeren. Als je hem host op wordpress.com, dan kan je namelijk geen eigen layout (thema) erop zetten zonder dat je betaalt. Waarom post je niet gewoon nog even hier, en ga je zelf lekker aan de slag met een 'nep' blogje om eens uit te zoeken hoe het helemaal werkt, en de layout nog even laten voor wat het is. Als je weet hoe het werkt en het is niks voor jou, heb je altijd blogger nog natuurlijk. Maar als het wel wat is, en je maakt nu een layout voor blogger, dan moet je dat weer dubbel doen. iig, veel succes in je dilemma! Je komt er vast wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anja Ja, ik heb de naam www.havingaredhairday.wordpress.com al geclaimd, maar tot nu toe kan ik er weinig wijs uit worden. Ik denk in ieder geval wel dat ik toch eerst hier maar blijf posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Wordpress zowel beter. Blogger kan echt irritant zijn en heeft bovendien af en toe last van storingen (waardoor je bijvoorbeeld niet kunt reageren ofzo) en dat is bij wordpress nog niet geweest (voor zover ik het weet dan).
  En ik vind het zelf niet zo lastig, maar als je vragen hebt, dan mag je ze stellen hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb m'n blog nu enkele maanden op Blogger en vond dat ik maar weinig kon doen met de lay-out. Ik vond ook dat de thema's van Wordpress veel mooier waren, maar het overzetten van alles, daar had ik nu even geen zin in.

  Ik ben daarom op zoek gegaan naar Templates. Dan kun je een Wordpress-thema gewoon op je Blogger-blog zetten. Misschien wist je dit al? :)

  Ik heb enkele thema's geprobeerd en ze werken goed, mits wat aanpassingen. Ik haalde m'n thema's van deze site http://btemplates.com/ en heb er geen problemen mee gehad.

  Je moet het bestandje downloaden, het mapje uitpakken met de wizard en bij HTML bij Lay-Out aanpassingen van Blogger de XML-file uploaden uit het uitgepakte mapje :)

  Ik hoop dat je je blog naar je zin krijgt, ik weet hoe irritant het is om hem maar nooit goed genoeg te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen